Het content management systeem voor uw website

Geplaatst op 23-12-2023

Categorie: Computer en internet

Zelf uw website in elkaar zetten is prima te doen als u een aantal zaken goed geregeld hebt. Hosting en een passend domein zijn bijvoorbeeld erg belangrijk voor het in de lucht houden van uw website. Via een domein is de website bereikbaar, dit is het adres dat een bezoeker intypt in de adresbalk van een browser om bij uw website te komen. Hosting duidt op de webruimte waarop de bestanden van de website geplaatst zijn.

Naast hosting en een passende domeinnaam is het belangrijk om een gebruiksvriendelijk systeem te hebben om aanpassingen aan te brengen op een website. Hier komt het zogeheten content management systeem om de hoek kijken. Met een content management systeem, afgekort CMS genoemd, kunt u via een afgezonderde omgeving in uw browser wijzigingen aanbrengen op uw site.

Het CMS systeem van Vrolijk Internet Services is zo een systeem dat voorzien is van een gebruiksvriendelijke beheeromgeving. Wanneer u de beschikking heeft over de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord kunt u binnen de beheeromgeving als beheerder inloggen. Binnen de beheeromgeving is het mogelijk om wijzigingen aan te brengen die na het opslaan direct zichtbaar zullen zijn voor de bezoekers.

Zonder content management systeem is het weliswaar mogelijk een site bouwen, maar u zult dan tot zekere hoogte kennis van zaken moeten hebben. Ook kan het vrij omslachtig zijn om een site te maken zonder CMS pakket. U moet dan bijvoorbeeld voor iedere pagina een afzonderlijk HTML bestand op het hostingpakket plaatsen.

Voor de hosting en het domein betaalt u jaarlijks een bedrag. Voor het CMS pakket van Vrolijk Internet Services betaalt u slechts eenmalig een bedrag en daarna kunt u er gebruik van blijven maken. Eventueel kunt u er uitbreidingen bij aanschaffen, zoals een uitbreiding om dagaanbiedingen te tonen die automatisch worden opgehaald en getoond op de website.